Tips på fika!

 

Jag har bakat och fixat ganska mycket idag, bland annat en supergod vitchokladkladdkaka och dessa fikabollarna. Jag tycker att de smakar ungefär som chokladbollar med banan men det tyckte dessvärre inte min lillasyster. Hon tyckte inte riktigt att det var någon poäng med att äta dem om de inte smakade socker och smör... Haha. Men tänkte i alla fall ge er ett litet recept!

Dessa är guld värda, så goda och superlätta att göra. Innehåller varken nötter eller torkad frukt, men man kan såklart slänga i det också om man gillar det! (Jordnötssmör kan till exempel rekommenderas) De kan också göras helt glutenfria om man använder glutenfria havregryn.

Börja med att mosa bananen noggrant i en bunke. Smält kokosoljan i mikron och blanda sedan ner den, havregrynen och kakaon i bunken med bananen. Häll upp kokosflingor på ett fat. Rulla sedan smeten till bollar och rulla dem sedan i kokosflingorna. Ställ in i kylskåpet (ca 1 h) eller frysen (ca 15 min) och sedan är de klara att ätas!

När kokosoljan stelnar blir fikabollarna mer fasta, jag smälter kokosoljan för att det inte ska bli klumpar i smeten, det är godare helt enkelt. Ibland varierar jag också med att ha i lite kvarg alternativt turkisk yoghurt.

/Frida 

#1 - - Klara Andersson:

åå så gott det såg ut!!

#2 - - Emma Grann Fotografi:

Mmmmmm :)

#3 - - Beatrice Jakobsson - Fotograf :

Gud vad gott, blev sugen på något sött nu! :)

#4 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Men åh så gott!

#5 - - Jennifer:

Mums! :)

#6 - - Johanna Bergqvist / Delikatessboxen:

Brukar också göra sånna men hackar i nån dadel och hasselnötter också! Det så mumsigt! :)