3 tips: Bättre bloggbilder

1. Välj dina motiv med omsorg 
Saker som är vackra i verkligheten har väldigt stor potential att bli vackra även på bild. En tråkig macka med en ostbit på blir väldigt sällan lika vacker på bild som en rosa smoothie. Det jag säger är alltså att du ska försköna ditt liv lite grann och välja ut fina saker runt om dig. 
 
2. Redigering 
Just detaljbilder och vardagsbilder brukar jag redigera väldigt rosa och fluffigt, så ljusa upp bilden väldigt mycket och lägg på ett lager rosa över hela. Då ser det sådär somrigt och fräscht ut! 
 
3. Placering
Fotografera ALLA dina matbilder och detaljbilder framför ett fönster där du har maximalt med ljus. Detta kommer göra stooor skillnad om du vill ha ljusa och "krispiga" bilder. Mycket ljus = fina bilder (så länge du inte fotograferar i direkt solljus). Så skippa att ta detaljbilder klockan 12 på natten, det blir inget bra, planera för morgondagens fotografering istället. 
 
Dessa tips kan alla använda sig av, vare sig du har en systemkamera eller en vanlig mobilkamera. T.ex. är den översta bilden tagen med en Nikon d3100 (nybörjarsystemkamera) och de två undre med en Nikon d7100, man tänker inte så mycket på skillnaden i bildkvalite, det är fotografen som gör det! 
 
/Frida 
  
 
 
#1 - - Ida - foto & häst:

Superbra tips! :D Och fina bilder :)

#2 - - Sanna | Design & Beauty:

Åh vad bra tips. En ser så många som ändå har verktygen för att kunna fota bra bilder, men inte riktigt får till det. Eller inte får till det alls..

#3 - - Koffe - fotoblogg:

Superba tips hurru. Perfekt om man har precis startat upp :)

#4 - - Emma Elisabedt:

Jättebra tips för det är ju så det är, men kunde inte låta bli att reagera lite på "försköna ditt liv" Just en sådan sak som bilderna är egentligen inget som kanske spelar så stor roll men själva "försköningen av sina liv" i allmänhet är inte alltid det bästa. Med en försköning av sitt liv kommer också automatiskt en försämring av andras, i alla fall i deras ögon där deras liv i kontrast till din förbättring verkar grå och trist. Hehe lite natttankar bara, kan inte sova och klickar runt på bloggarna jag följer under tiden

Svar: Hej! Jag förstår verkligen hur du tänker och inser att på ett plan har du kanske rätt. Poängen med mitt blogginlägg var dock hur du tar bättre bloggbilder, bloggbilder som intresserar och är vackra att titta på. Jag tror vi alla vet att man väljer den fina bilden på sig själv och inte den fula. Försköna ditt liv var kanske lite överdrivet av mig att skriva, men det jag menade var att man ska välja att fotografera det som är vackert och intressant runt omkring sig. Detta är en fotoblogg och mitt mål är att lägga upp vackra bilder från mitt liv och det är precis så jag gör då, väljer att fota en smoothie istället för en gammal macka.
Kram Frida
fotografrida.se

#5 - - VERONICA - fashion blog:

Grymma tips tjejen! :) Riktigt bra!!

#6 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Superbra tips :)

#7 - - fanny ahlm - hörselskadad:

så fin blogg du har, är allt bra annars? Kika gärna in i min blogg där du kan följa mitt liv, där jag själv är hörselskadad, men många verka tro att det är ett handikapp, vilket det inte är, jag hör ju bara dåligt annars är jag stort sätt precist som du, just nu är vi i den perioden då allt ska vara perfekt för att allt ska funka, men jag ger inte upp, trots det så pluggar jag till elektriker och har massa drömmar i livet. Låter det intressant? varför inte ta ett kik? Ha en bra kväll!